Då var det snart måndag..

Fan, jag börjar nästan kallsvettas av tanken. Kan tänka mig hur svetten pressas fram i pannan på mig och hur mina fingrar börjar skaka okontrollerat. Det kommer dem nämligen göra på måndag, av ansträning. Samma sak med svetten i pannan. På måndag börjar nämligen jag och Denise träna på riktigt. Och jag ska vara riktigt ärlig nu, jag är sjukt jävla nervös och rädd inför första gymdagen. För det första med tanke på att jag inte har tränat på hur länge som helst och för det andra är blotta tanken på mig och Denise på en gruppträning bland massa bodybuilders tillräckligt komisk för att kunna lägga sig ner på golvet och garva i en minut eller två. Denise är skitpepp (lovar att hon kommer vara lika nervös som jag på söndagkväll!) medan jag mer känner "Kan vi inte skjuta upp det? Bara liiiite? Typ ett år eller så?!"

Men men, det ska nog gå bra. Tror jag. Hoppas jag. Oj.. Nu kom kallsvettningen.


Förresten har jag kommit på en brilliant idé! Jag ska fan bli komiker. Fatta att jag kan få vara elak och hatig inför en massa människor och dessutom få betalt för det! Jag kan berätta om hur mycket jag hatar gamlingar i kommunaltrafiken, unga flickor som är orangea i ansiktet, unga pojkar med en hel årsförbrukning av vax/gelé i håret, PK-kärringar, idiotiska invandrare, folk som har plånboken i bakfickan, de fula trollen som hänger vid Sergels torg, religiösa människor, fulla ungdomar i flock på stan/tåget... Ja, jag har en del att få ur mig och vad passar inte bättre än att vända detta till något roligt?! Dessa människor är ju faktiskt humor i allra högsta grad. Och jag är skitrolig! Ska definitivt spåna mer på min idé...

Saker jag hatar med mig själv

Att jag läser Aftonbladet

Att jag läser Blondinbellas blogg

Att jag gillar Gina Tricots kläder

Att jag lyssnar på fjortismusik ibland

Att jag impulsshoppar

Att jag inte använder hälften av det jag impulsshoppar

Att jag ALDRIG KOMMER KUNNA SPELA PÅ EXPERT PÅ GUITAR HERO!!


Tuesday's gone

Eftersom att jag hade tänkt att gå och lägga mig redan vid 21.00 idag tänker jag stänga av datorn redan nu och försöka sova lite. Min underbart snälla vän Denize gav ut min msn till henne turkiska kusin som nu försöker få mig att komma till turkiet. Han förklarar att han inte har någon flickvän genom att skriva "I'M girlfrend no" och jag misstänker att han flirtar med mig. Jag är rädd för jag kan inte förstå vad han säger! Och hur skulle det förhållandet se ut egentligen?

Jag: Men älskling..
Turkisk man: Klkkdsma ödksfk ckdfödl ckdfk!
Jag: Vad sa du nu sötnos?
Turkisk man: Loirn asdoj cölg adj kdskasldsas..
Jag: Alltså.. okej?
Turkisk man: ANMDS! *örfil*
Jag: Men.. jag älskar ju dig!
Turkisk man: ÖLCKFD ÖÄVDSM LKJDKS!!!!!!! *brutal misshandel*

Känns inte särskillt givande.
Jag tror jag håller mig till de svenska grabbarna istället..

Jag: Men älskling..
Svensk yngling: Aa babe, va ere?
Jag: Tänkte om du ville hyra en film till ikväll..
Svensk yngling: Ome palla de! De e fan fett långt att gå och moppen funkar inte!
Jag: Men vad ska vi annars göra då?
Svensk yngling: Kan vi inte dra till Ante och lira poker och dricka lite bärs?!


Hmm, det känns som att det här är anledningen till att jag inte vill skaffa pojkvän..

God natt!

Sahara Hotnights - världens snyggaste band

Efter att ha sett Sahara Hotnights på nära håll på Rockbjörnen kunde jag bara konstantera en sak jag länge hade gått och tänkt på. Satan i gatan vad dessa fyra brudar är snygga! Och då menar jag inte bara att det är sångerskan som har ett utseende att döda för och de andra "ser bra ut", utan att alla fyra är exakt lika snygga att jag nästan blir helt galen! För ärligt talat, i ett tjejband finns det alltid ett svart får. Det är bara att inse. Geri var fan inte snygg, tjejerna i Donnas ser inte ut att INTE vara i akut behov av skönhetsoperationer och popgruppen Pussycat dolls ser ju ut som ett par riktiga skämt.

Men Sahara, mina vänner, är något alldeles unikt, något alldeles speciellt. Jag tror fan att de här fyra tjejerna är anledningen till att ryktet om att Sverige har vackra kvinnor har spridit sig över världen. Jag menar, med deras extremt, galet, ofattbart, snygga utseende höjer de fan standardutseendet på svenska tjejer rejält!

Okej, de spelar grym musik och har fått bekräftelse för att de gör någonting bra i form av priset och hyllningar i alla dess former. Men nu vill jag hylla tjejerna för att verkligen locka utländska män till Sverige för att upptäcka att det verkligen inte finns någon svensk kvinna som kan mäta sig med dessa brudars skönhet. Herrejävlar säger jag bara, herre jävla GUD!

image31

The future doesn't freak me out

Jag har ju som bekant verkligen blivit pepp på det här med skolarbetet och framtiden på senare tiden. Så mycket att jag redan nu vill bestämma vilken högskola jag ska gå om ett par år. Var lite inne på manusutbildningen i Umeå först, men sen tänkte jag "Umeå?". Jag kommer från Stockholm, mitt uttal på den byn lär inte bli populärt (Yyymeå) så jag snubblade som tur var in på den här sidan istället! Göteborg ligger långt bort men ändå närmare än något ställe uppe i Norrland, vilket är helt perfectamente! Mitt största problem just nu är att det finns tre roliga utbildningar där - regi, manus och producent. Nåja, jag har 2 ½ år kvar i skolan, sedan blir det USA ett år och efter det ska jag ha bestämt mig!

Det känns bra. Det känns riktigt, riktigt bra.

We just have to face it, this time we're through

Här ligger jag hela dagen, trött som jag-vet-inte-vad (eller jo det vet jag, men jag blir troligtvis anmäld för hets mot folkgrupp om jag skulle dela med mig av det) men försöker att inte somna för att kunna somna riktigt tidigt idag. Jag skojar inte när jag säger att mina ögonlock höll på att falla ihop minst tio gånger av ren utmattning! Nu ligger jag iallafall här, har inte sovit en blund under hela dagen men är ändå hur pigg som helst. Trots att jag legat ner och kollat på film hela dagen med rullgardinen nere för att lura kroppen vilken tid på dygnet det var. Typiskt mig.

Abba dånar ut från mina högtalare. Måste faktiskt säga att det är lätt en av världens bästa band! Abba är nog Guds.. eh, ja.. ett jävligt bra band var det!

Eftersom att jag är pigg kan jag ju likagärna fortsätta blogga om något roligt. Problemet är att fantasin gör allt annat än flödar, men jag återkommer iallafall minst en gång innan jag somnar (runt 03.00 någon gång, prommes!)

Impulsiva Siv

Tänkte att det var dags nu, lagom i tid till påsk och allt!


image30

I tried to fight the force but I lost

Seriöst, förlåt mig nu! Jag försökte fan stå emot men jag är så jävla trött att jag inte orkade kämpa emot länge nog. Nu får ni säga hej till modebloggaren Miss J istället, förhoppningsvis inte här för att stanna.

Jag tror stenhårt på att jag har fastnat i shoppingträsket igen. And I fucking love it! 
Idag fick jag med mig en skjortklänning och strumpbyxor hem och innan jag åkte från stan la jag undan en jacka på H&M på Götgatan som jag ska hämta imorgon. Det känns bara så himla fint nu I tell you shopaholic sisters!
Men sen får det vara bra på ett tag, känner jag. Ekonomin håller inte och Miss J har inte tagit över mitt huvud helt och hållet. Det är bäst att sluta när man ligger på topp, eller hur?


image28image29



Kände bara att det var dags för en förnyelse i garderoben, eftersom att jag har bestämt mig för att ändra på min tråkiga klädstil lite smått. Och ja, det har blivit en hel del förändringar så nu ska jag ta mig i kragen för att inte hamna i shopaholicklistret igen. Men det finns faktiskt ett par skor jag har suktat över..

Nu ska jag försöka få bort Miss J ur huvudet och kolla på Pirates of the Caribbean - Dead mans chest, imorgon ska jag upp klockan sju för att gå på bio med MG's andra ettor. Ospännande!


Ny vecka

Igår skulle jag egentligen övningskört med mamma, men struntade i det och åkte hem till Niklas för att se hur han mådde efter natten och morgonen. Mamma fick gå och köpa snus åt honom eftersom att han var så bakis, det var skitroligt! Kassören måste ha trott att hon skulle köpa ut åt någon eftersom att hon aldrig hade köpt det innan.
Men väl hemma hos Niklas visade det sig att han inte mindes mycket alls av vad som hade hänt (det är tydligen inte bra att blanda öl, vin och whiskey...) och jag blev hämtad lite senare av pappa. Åkte hem och tog det lugnt, somnade någongång i natt efter att ha försökt kolla på Green Street Hooligans men inte klarat det.

Nu är jag klar med dagens manusuppgift och ska snart åka från skolan med Veronica. Stackars lilla Lusse som sitter fast på journalistiken en timme till! Jag själv kommer vara hemma om ungefär en timme så det ska bli riktigt skönt.

Skriver mer sen!

Minns jag något? Vill jag minnas?

Sitter hos mamma och lyssnar sönder Logiskt med Petter och Säkert!, funderar på om jag ska skratta så mycket att jag inte kan andas eller gråta så mycket att jag inte kan det.
Hur ska jag kunna summera helgen egentligen? Blandade känslor är bara förnamnet..

I fredags hade jag mest riktigt roligt som tur var. Jag och Denise tillbringade flera timmar med att bara skratta och hade det sjukt kul. Sedan åkte jag hem till Alex där Marcus och Niklas var och satt där i två timmar, mest för att jag inte orkade åka någonannanstans. När jag kom hem vid 01.00 tiden tänkte jag ta det lugnt resten av natten men Johanne ringde och ville komma hit och jag mötte henne i mina snygga pyjamasbyxor! Väl här söp vi som två jävla as (hon var förbannad, jag behövde lite spänning) och det sista jag minns är att vi ligger i min säng och asgarvar åt f.d. "rapparen" Feven. Helt plötsligt vaknade jag och det var morgon. Med huvudvärk och illamående tänkte jag direkt "Idag är fan inte att leka med.." och vi var som två döda as ett par timmar innan hon åkte iväg och jag skulle ta ett långt bad men fick nästan panik och gick upp efter 20 minuter.
Mamma kom hem från Cinderellakryssning med mat från donken och konstaterade att "Det finns inget bättre än McDonalds "dagen efter"!"

Senare bestämde jag mig för att åka till Niklas där också Marcus var. Niklas lagade mat och gjorde en bearnaissesås som såg ut som spya vilket fick min bakishet att vilja spy rakt över bordet. Jag kunde dock behärska mig och efter att de hade ätit upp maten och spyan gick vi och såg på Skönheten och Odjuret. Marcus somnade och jag och Niklas fortsatte kolla på Aladdin. Fick en hel del stora skratt av de filmerna, hade nog aldrig tänkt på det innan om det inte vore för sällskapet..

Efter det minns jag inte riktigt vad som hände. Marcus vaknade, Niklas somnade. Jag somnade också vid två tiden men vaknade igen vid fyra. Somnade om vid fem och vaknade vid sex. Marcus kollade på Swulken (?!!!!??!) och Niklas pratade i telefonen. Efter det blev allt bara himla jobbigt. Hatar att känna att man är hjälplös när man ser någon annan gå under, och hatar att jag får dåligt samvete för att jag inte kan hjälpa..
Niklas, som hade hällt i sig ett antal liter alkoholhaltig dryck under kvällen/natten, däckade först på toaletten men efter att jag hade skällt på honom ett tag flyttade han sig till sängen. Marcus och jag tittade lite på en film innan jag kilade hem, sov ett tag och nu har jag suttit framför datorn och känt mig sjukt deprimerad över nattens händelser. Hatar, hatar, hatar att inte kunna göra någonting. Känner mig inte alls på bra humör och tänker på det hela tiden. Hoppas iallafall jag kommer kunna sova inatt så inte skolan blir lidande..

Men som jag själv sa ett antal gånger inatt, det blir alltid bra. Förr eller senare blir det alltid bra, hur dåligt någonting än är. Så jag hoppas det där "bra:et" kommer under dagen!

Jag ska snart ta ett långt, härligt bad men först måste jag bara säga att..


Jag ska aldrig mer dricka i hela mitt liv. Punkt jävla slut.

Fredagsplaner!

Strax kommer Denise hit och vi ska laga tacos som vi har suktat efter hela veckan! Sen ska vi umgås ett tag innan vi åker till Salem och skiljs åt eftersom att jag ska träffa Marcus och Niklas och dra på fest. Hoppas att det blir en rolig fredag och att det inte uppstår problem mellan mig och Marcus (som det brukar göra varje gång när jag är lite rund om fötterna)

I have been gone for too long

Visst saknar ni mig, va? Ni saknar att gå in på min blogg varje dag och läsa ett nytt, saftigt inlägg om mitt spännande liv och galna tankar, eller hur? Ni skulle kunna gå genom eld och vatten bara för att jag ska delge er vad som händer runt omkring mig varje dag, det vet jag!

So here it is:
Igår var jag och Denise på Rockbjörnen. Tillsammans med Tokio Hotel och Ola/Måns-lovers fick vi stå och trängas ett x antal timmar innan allt började. I stora drag var det bra (nu bortser jag från ovärdiga vinnare och Olas bögiga framträdande). Alex Schulman som bloggade live fick mig att skratta, precis som Björn Gustafsson, prisutdelare till årets grupp, fick mig att skratta. Miss Li framförde ett gäng härliga låtar, Takida var grymma och till och med jag sjöng med till Simple Plan. Ja ni läste rätt! Jag, Simple Plan! Jag insåg också att jag måste börja lyssna mer på Timo Räisänen och Mando Diao.
Men allra bäst var Lars Winnerbäck. Han uppträdde tyvärr inte, men att få se sin största idol ta emot pris hela två gånger är ovärdeligt och något jag inte hade velat missa för något i världen. Nu är det inte långt kvar till sommaren och konserten på Zinken..

She keeps Moët and Chandon in her pretty cabinet!

Började 12.00 idag med matte och hann i tid trots att jag tog 11.08 tåget. Efter matten var det mediekunskap och hela lektionen gick åt till att lyssna på Jesper. Eftersom att jag inte kunde anteckna någonting (ska sno Denises anteckningar sen) gick lektionen fort och jag kunde koncentrera mig på hans ljuva stämma. Tacka fan för att Mediagymnasiet har någon bra lärare i alla fall!

Nu sitter jag hos mamma och har färgat och slingat hennes hår. Hon uttryckte sig tydligt och klart vid matbordet att hon "inte pallade med sin gråa utväxt" så det blev en rödbrun nyans med ljusa slingor. Hon är söt och rädd, jag tycker det blev snyggt!

Egentligen måste jag plugga engelska idag, eftersom att jag har prov på fredag. Hade helt glömt bort det tidigare i veckan så jag kunde inte börja redan då. Vet inte hur mycket jag kommer hinna eller vad det är exakt jag ska plugga på, men imorgon är det Rockbjörnen och då lär jag inte hinna läsa in mycket alls. Vill ju också hinna öva lite Guitar Hero...

När det inte finns ord

image26Tänkte skriva ett sista inlägg för idag där jag fick ut all min ilska över att jag failar på samma jävla ställe på låten Radar love på GH hela tiden, men möttes av en chockerande nyhet på Expressens förstasida.
Heath Ledger har hittats död.
Hade svårt att få in det i huvudet först. En av mina favoritskådespelare, död?! Läste vidare och fick veta att det var av en överdos. Heath Ledger död. Det går väl inte? Det går inte på något sätt att föreställa sig att en sådan känd person är död och inte finns mer. 10 things I hate about you är en av de få romantiska komedierna jag faktiskt kan se, A Knights tale är ett mästerverk och i Brokeback Mountain visade Heath verkligen sin talang. Dessutom har The Dark Knight premiär i sommar med Heath i rollen som Jokern, vilket jag hade sett fram emot otroligt mycket! Nu känns det bara helt sjukt att sitta där i biosalongen och titta på en ful och skrämmande Heath och veta att han inte längre finns och inte fick uppleva premiären av årets mest efterlängtade film.
Sjukt är bara ordet. Vila i frid!

Drömmer jag?!

image24Det är fan nästan att jag tror att jag drömmer. Att jag kommer vakna upp snart och inse att det är torsdag och en hel dag med Erika. Jag provat att nypa mig i armen men ingenting händer. Jag ger mig själv örfilar för att vakna upp men jag vaknar inte. Då förstår jag att det inte kan vara en dröm. Men hur är det möjligt? Hur är det möjligt att JAG har klarat av fyra låtar på nivån hard i Guitar Hero?! Det är verkligen för bra för att vara sant! Jag är fortfarande chockad. Sitter på min säng med vidöppen mun och en blick på den älskade lilla plastgitarren som hjälp mig genom det här. Jag finner inga fler ord. Jag är i chocktillstånd. And it sure feels fucking great!

Klad tisdag!

Trots att mina strumpbyxor låg på halva rumpan hela dagen och att batterierna på iPoden dog när jag kom fram till Slussen imorse, känner jag att det har varit en riktigt bra dag idag!
Hann klart med mitt arbete på manuslektionen (som jag nyss upptäckte att jag fick riktigt positiv feedback på av läraren) och sen mötte jag Johanne i centrum. Efter att vi hade stått och pratat ett tag bestämde vi oss för att åka hem till henne och spela Guitar Hero lll. Jag hade inte spelat det innan men det var hur kul som helst! Blev så jävla glad när jag vann över henne som ligger på expert nivå! Iofs bör jag kanske tillägga att jag själv körde på easy då..
Iallafall spelade vi ett par timmar och sedan töjde vi öronen! Efter det kom pappa och hämtade mig och jag bestämde mig för att försöka mig på hard nivån på mitt GH. Det gick sådär ett par låtar, sedan fixade jag det NÄSTAN på Synchronicity ll men inte riktigt. Ska fortsätta öva och lära mig spela med tre fingrar istället för två! Är ju verkligen helgrymt att vara så duktig som Johanne är, fingrarna bara flyger över knapparna! Det är kanske också en bra merit att ha senare när man ska imponera  på någon rockkille..
"Jag klarar alla låtar på expert på Guitar Hero", vem skulle inte falla för det?

Nu ska jag göra klart mediekunskapsläxan och sen spela.. ja ni vet vad!


Live from school

Återigen en manuslektion på Mediagymnasiet i Stockholm. Om tre timmar ska arbetet vara klart men jag hinner på en, eller hur? Det måste jag göra eftersom att jag inte vill åka hem själv när jag saknar musik i öronen (dåliga iPod batterier) och kan iallafall åka buss med Veronica till Slussen.

Gotta do some workin now!

Planerings Siv?

Hade en tanke tidigare idag att jag skulle stänga av datorn vid åtta idag för att titta på tv tills jag somnade. Vilket jag förväntade mig göra efter min två timmars nattsömn. Men som ni kanske har fattat är jag allra bäst på att bryta planeringar så nu ligger jag ändå här och ska se ett par Family Guy avsnitt innan jag somnar. Nästan två och en halvtimme efter vad jag hade bestämt mig för från början. Well, ingen idé att sörja över det. Får försöka vända det till något positivt, att jag faktiskt är BRA på att inte följa planeringar istället för att säga att jag är DÅLIG på att följa planeringar. Det lät ju mycket positivare med det första, eller hur?

Lemme show you who I am!

En incident inträffade idag och jag känner att jag bara måste få skriva av mig om det.

I min förra blogg skrev jag en gång att en av mina bästa vänner skulle vara en pedofil som ville våldta barnen på sitt jobb.
Flera månader senare, idag alltså, hittade tydligen någon det blogginlägget och ansåg att det var dålig reklam för företaget hon jobbar på. Det blev så illa att cheferna blev kontaktade och skulle även kontakta min kompis för att diskutera det hela.

Jag stannar upp lite i historien där och försöker förklara vad jag ser som humor.
Jag drar mig inte för att skämta om någonting alls. Ingenting, som jag vet med säkerhet skulle göra någon i min närhet väldigt ledsen, är för mig för grovt att skämta om. Jag kan dra osmakliga skämt utan att få det minsta dåligt samvete. Om negrer (ja, jag säger faktiskt neger!), döda spädbarn och judar. Jag skrattar högt åt mongos, personer som inte kan stava och personer med tics.
Jag kan skriva att jag drömmer om att ha en baby framför mig som jag sakta skulle tortera och brutalt våldta till döds because guess what? Jag har inga gränser.

Det finns människor som skrattar åt blondinskämt. Ja till och med dom som fortfarande garvar åt norgehistorier. För att inte tala om Bellman, tysken och rysken. Och jag låter er skratta åt det om ni vill. Alla har vi något som roar oss. Ni gillar Bellman, jag gillar negrer. Så är det bara.

Sen finns det också människor som tror att jag på allvar skulle kunna tortera och brutalt våldta en baby bara för att jag har sagt det. Och dom människorna vet jag inte ens om jag orkar kommentera för om man tror att jag på riktigt skulle kunna göra något sånt är man så jävla dum i huvudet att min empatiklocka i huvudet blinkar rött.

Jag tycker det är så otroligt skönt att ha självdistans. Att kunna driva om att man utan tvekan skulle kunna mala ner en baby med en elvisp för att sedan äta upp resterna med nachos. Eller att man vill ha en liten söt negerslav. Det är bara jag! Jag tänker inte börja tycka om blondin/norge/bellman historier bara för att PK världen rasar över mig som har osmaklig humor!

Det jag ville komma fram till i det här inlägget är att nej, Amelie är ingen pedofil. Hade hon varit det, hade jag troligtvis inte vetat om det och hade jag vetat om det hade jag väl för i helvete inte bloggat om det. Jag kanske har sjuk humor, men dum i huvudet är jag faktiskt inte.

För att avsluta detta inlägg vill jag bara härma allas vår älskade Magnus Betnér:
"Alla fattar ju att det är ett skämt, eller hur? Har man bara ett uns humor så fattar man ju att det är ett skämt för det är så jävla absurt!"

Let the PK words hagla in..

Ursäkta, nu tror jag något blev fel!

Är det jag som är dum i huvudet eller har svensk filmproduktion varit så dålig i år att självaste Ett Öga Rött har fått bli nominerad i biopublikens pris?! Kan någon där ute säga att jag både såg och hörde i syne för jag kan inte tro att det är sant.
Nej, jag har inte sett Ett Öga Rött och kommer aldrig göra det heller, om jag får höra den där jävla blatten (det är tydligen okej att säga blatte - får Sissela Kyle, får jag!) säga "en fin guzzilago" en enda gång till ska jag fan i mig ta reda på vart hans brevlåda bor och banka lite vett i skallen på honom!
Varför ska det vara så jävla populärt att göra nysvenska filmer där språket blir brutalt misshandlat!? Det är fan inte ens roligt om ni trodde det, inkompetenta jävla "regissörer" och "manusförfattare".
Jag vill se mer villafamiljer med en brevlåda som det står Svensson på! Jag vill ha en pappa Lars och en mamma Anna och två söta, blonda, blåögda barn! Jag vill ha en hund och jag vill ha en volvo!
Därför känns det så jävla bra när jag tar över filmvärlden om ett par år. Ja, jävligt bra känns det.


Efter en natt bestående av två timmars sömn..

Stod och gjorde fruktsallad och kom på att vi faktiskt hade vaniljsås hemma som jag kunde ha till. Kvick som en elitgymnast hoppade jag upp på en stol och plockade ner förpackningen. Sen gjorde jag bara fel. Istället för mjölk, trots att jag läste att det faktiskt skulle vara mjölk, hällde jag i vatten i en plastbunke och märkte inte förrän jag hade stått och vispat i kanske 10 sekunder att jag faktiskt hade gjort fel. Nåja, inte mycket man kan göra något åt nu och jag hade inte slösat bort allting som tur var..

Nu blir det en sån där som jag vet killar kallar för snabbdusch och tjejer för mardröm, sen ska jag se på Guldbaggegalan!

Saker jag just nu stör mig på (jag vet, jag är elak, trångsynt, dömande, känslokall och yadiyadi...)

5. Sega människor i kommunaltrafiken. Nej Agda, 85, jag tycker inte att du ska hålla på och åka fram och tillbaka i Stockholms tunnelbana under rusningstrafik. Slutar du inte med det kanske jag måste putta ner dig på spåret en vacker dag.

4. Emos som påstår att de knarkar en viss typ av musik. Knarkar musik alltså. Räcker inte det för att förklara exakt hur jävla dumt det är tror jag att du också är emo.

3. Turkar som lyssnar på turkisk musik. Och för den delen alla andra från likadana länder som också lyssnar på musik från sitt hemland. Och särskillt de som lyssnar på högsta volymen i mp3n på tåget. Ni kan fan ta och dö.

2. Lärare som aldrig ger feedback. Lärare som alltid är otrevliga. Lärare som beter sig om diktatorer. Ja ni fattar.

1.  Att man aldrig ska få säga vad man tycker/driva om det som faller en in i smaken utan att en PK-kärring kommer och tjafsar med en. LÅT MIG VARA SOM JAG ÄR OCH GÖRA DET JAG GÖR. Kommer ett längre inlägg om den här punkten senare.


Dagens visdomsord

Kör inte med bildörren öppen, man vet aldrig när man kan blåsa ut!

Två timmar..

..tills manuslektionen är slut!
Jag och Denise (som försöker vara så hurtiga och peppiga som möjligt) sitter mest och skrattar åt värdelösa saker men vi kämpar på bra ändå måste jag säga! Brist på fantasi blir ett litet, litet problem men med mina övriga motgångar är det faktiskt inte hela världen. Skönt att inte sitta stel som en pinne och skriva om något ointressant utan också kunna vika sig av skratt tillsammans med en av världens härligaste personer.
Så kompis, det går bra nu.

Jävlar vad pepp jag är på allt!

Jag vet absolut inte vart min entusiasm för allting kom ifrån från första början. Det började bara en söndag efter en vecka av dystra tankar. Tankar om att jag saknade ambition i livet, att allt var meningslöst osv. Helt plötsligt blev jag bara positiv till allting! Skolgången, fritidsintressen, framtid.. Allt det känns bara mycket viktigare att göra något åt nu! Jag har jobbat bättre i skolan de senaste veckorna än vad jag någonsin gjorde under förra terminen, ska komma igång med träningen tillsammans med bästa Denise och håller på att kolla vilket universitet som passar mig bäst i framtida studier. Från att ha varit en skolkande latmask utan något mål i livet till det där! Pretty impressiv om jag får säga det själv.

Jag fick beröm i olika ämnen, vilket pushade mig att anstränga mig ännu mer för jag blev medveten om att jag faktiskt kunde! Annars är Mediagymnasiets lärare riktigt dåliga på att ge feedback.. Men de få berömmen jag fick tog jag till mig, och det har gjort mig ännu mer glad och positiv! Satsar på att få minst VG i alla ämnen, förutom matte, och vet att om jag bara vill så kan jag! Vi läser inte ointressanta ämnen som Fysik eller Historia, vi läser ämnen jag vet att jag klarar mig bra i om jag bara anstränger mig. Och det känner jag att jag kan göra nu!

Jag har även pratat med kompisar som delar mitt problem. Många personer jag känner är skoltrötta och saknar, precis som jag, ett intresse i livet. En sak som Emmy sa till mig när vi pratade om det för ett tag sen har verkligen satt sig fast i mitt huvud och jag tror inte att jag kommer glömma det på ett tag.
"Vad jag har gjort hela mitt liv? Gått i skolan och suttit vid datorn!"
Jag känner att jag är lite samma. Jag har fortfarande inget intresse i livet, och mina dagar ÄR ganska meningslösa. Visst umgås jag med vänner, lyssnar på musik och tittar på film men det tycker jag fortfarande inte räknas som ett riktigt intresse, som någonting man verkligen brinner för.

Men har jag klarat av att ta skolan på allvar och anstränga mig, att tänka positivt om träningen och planera inför framtiden redan nu, ska jag väl ändå kunna hitta ett intresse i livet också! Jag har faktiskt mina små planer men vi får se hur det går med allt. Kan ju säga att det är möjligt att en viss Camilla och Denise får möta storkonkurrens av en liten 16 åring..

Har absolut ingen aning om vad jag ville komma fram till med det här blogginlägget.
Kanske ville jag skryta för att jag är så jäkla stolt över mig själv som klarat av det jag alltid trott var omöjligt, kanske ville jag bara skriva av mig och kanske hoppas jag på att få en plats på mest aktivalistan på blogg.se...


Guitar Hero rekord!

Jag har förresten klarat av nivån medium på min karriär som äkta rocker i Guitar Hero! Hur sjutton jag lyckades klara av det undrar jag själv också.. Och jag vet att jag absolut inte är redo för nivån hard eftersom att jag ligger precis på gränsen till att faila på ALLA medium låtar. Blir öva öva öva innan jag är redo att använda alla fem knappar med bara två fingrar.. Fy fan för att vara oestetisk!


Bli av med tacopajs oskulden - check!

Efter att ha hört en massa positiva saker om fenomenet tacopaj bestämde jag mig för att testa det för första gången idag. Tacos är ju som ni vet världens bästa maträtt så mina förväntningar var höga. Men nej, tacopaj är inte direkt Guds.. eller vi säger såhär; det var inte det godaste jag ätit. På tacopajen finns köttfärs, paprika och majs. Jag hatar paprika och majs. Så ni förstår mig säkert..

Nu sitter jag och äter naturgodis vilket är rätt mycket godare än det jag nyss åt. Idag har jag faktiskt tränat också! Mjukstartat inför min och Denises storsatning på Eriksdalsbadet. Och jag säger bara det att upp till fyra gångers träning i veckan kommer bli en svår pers för oss otränade små liv. Men tillsammans klarar vi precis allt, det kommer gå fint! Fast egentligen tror jag att vi kommer skratta så mycket att bara magmusklerna kommer stimuleras under vår träning...


I'm wide awake..

Jahapp, klockan närmar sig fyra och jag är inte trött-trött bara halvtrött.
Har kollat på I am Legend, den var inte direkt Guds gåva till människan måste jag ju säga. Började spännande som en 4:a men slutade som en 2:a. Vad hände egentligen?

Iallafall ska jag se på lite Family Guy och sen sova! Annars orkar jag aldrig upp på måndag om jag ska hålla på med dygnsvändning igen.

Snart får ni se en vass tjej ute på gatorna!

Glömde förresten bort att blogga om en viktig grej jag gjorde ikväll! Jag, Jonna Isabella Nilsson, satt för andra gången i mitt liv bakom ratten och körde! Och denna gång var det inte på Alfa Lavals slitna parkering utan det var faktiskt RUNT Alfa Lavals slitna parkering! Efter fyra varv berömde pappa mig för att vara "otroligt duktig". Detta oroar mig rejält mycket, för om jag som kör in i buskar och nästan ner i diken är bra på att köra, vilka idioter finns det inte då ute på vägarna nu?

När jag kom upp i 60 km/h uppstod en kort dialog (om man bortser från alla "blinkers på!" "bromsa in!" "sväng nu!" "gena inte!") mellan mig och pappa.
Jag: Tycker du inte att det är läskigt att låta mig köra en så stor bil i 60 hm/h?!
Pappa: Läskigt? Med tanke på min ålder är det här det mest spännande som kan hända!

Nu vet jag egentligen inte hur stolt jag ska vara över att jag lyckades relativt bra med körningen, med tanke på att vi har automatväxel. Sen när jag börjar övningsköra på riktigt till våren kommer jag troligtvis köra med mammas bil vars växel är manuell.
Helt plötsligt ska man ha koll på växelstadium, blinkers, ratten, start, broms, vindrutetorkare, radiovolym...
Ja jävlar, det kommer bli riktigt svårt!

Recension på Arn - Tempelriddaren

Jaha. Som sann filmfreak känner jag att det är min skyldighet att skriva en recension på filmen jag nyss var och såg. Jag har dock ett litet, litet problem. På senare tid har jag upptäckt att det är svårt för mig att ge en bra film ett värdigt betyg. Jag vet om en film är bra eller dålig, men att sätta ett betyg mellan 3, 4 och 5 är väldigt svårt.
Upp till bevis om jag lyckas ändå..

Den första Arnfilmen är 2 timmar och 19 minuter lång. Jag kanske inte skulle säga att den ibland är seg, men jag sitter inte heller som på nålar genom hela filmen. Otroligt vackert foto och det känns väldigt nytt vilket är positivt. Är det här verkligen svensk film eller har jag helt enkelt blivit så jävla grym på engelska att jag inte hör skillnaden på de två språken?

Jag har absolut inga invändningar mot skådespelarna, tvärtom! Jag vill hylla allihopa, speciellt Joakim Nätterqvist för sin engelskspråkiga insats. Hi did nåt taak lajk diss lajk evri ader swidish pipol. Tack, tack, tack.

Om jag kunde ändra något i filmen.. Ja, titeln framför allt. Han var tempelriddare i typ.. en halvtimme i slutet?
I rollen som Cecilia kunde jag inte sluta tänka på att jag hade velat se Tuva Novotnys sköna nuna, trots att Sofia Helin var bedårande i sitt långa, blonda, lockiga hårsvall.
Och för att inte tala om Gustav Skarsgårds hår! Jag gillar killar med lagom långt hår, men denna långa page passade absolut inte kung Knuts ansikte. Börjar nästan skratta bara jag tänker på det!
Även "mellan" Arns engelska var lite halvdan. Börjar förstå det Camilla i klassen pratade om förut: "What a bjuutifål håårs!"

Så vad blir helhelts betyget för Arn - Tempelriddaren?
Foto - 5
Skådespelare - 4
Musik - 2 (en jävla massa aaaaAAAaaaaaaaaAaaaa hela tiden)
Manus - 3


Det här visar att en svenskgjord historisk krigsfilm faktiskt inte behöver vara dömd till att misslyckas. Visst blir det nog aldrig lika bra som t.ex Troja och andra liknande storfilmer men för att vara svensk, wow!
Arn - Tempelriddaren var helt enkelt en bra film och jag kommer definitivt se den andra filmen när den kommer ut.

Ett tag senare..

image22Sådärja. 40 minuter kvar och jag är klar! Nu gick inte allt som enligt min tidsplan, men huvudsaken är ju ändå att jag hann. Eller hur?

Okej, jag har inte läst böckerna om Arn. Faktum är att jag inte visste att det fanns böcker om någon kille som hette Arn förrän jag hörde att de skulle filmatiseras. Men det som lockar med Arn är definitivt fotot och genren. Det ska bli intressant att se om svensk medeltid(/fantasy) faktiskt kan vara bra. Tre Solar är ju ett exempel på att det INTE är det.

Hoppas Arn är någorlunda sevärd iallafall!

Fullt upp ett tag framåt

Nu har jag ungefär 3,5 timme på mig innan pappa kommer och hämtar mig igen. Jag vet inte om jag gillar eller ogillar när jag har en viss tidsbegränsning på mig att göra något. Har jag inte det, tar jag det för lugnt och vips så är dagen borta. Om jag däremot har det blir jag oftast stressad, men hinner också i tid. Dilemma dilemma..

Hade tänkt att fördela de 3,5 timmarna såhär:

15.30 - 17.30 - Bli ett russin och njuta utav bara fan av det!
17.30 - 18.30 - Föna mitt afrohår
18-30 - 19.00 - Sminka mitt bleka tryne

Kanske hinner slänga in en uppdatering inom de närmsta 3,5 timmarna.. beror på hur rädd jag är för att kliva upp ur badet sen (något dåligt inträffar ALLTID) och hur mycket jag måste stressa efter det.

Annars tar jag gladeligen emot all lyckoönskning jag kan få för det känner jag att jag behöver!

Jag löste mitt dilemma!

Idag måste jag iväg hemifrån. Inte för att jag inte står ut med juggemusik eller för att min pappa är dum i huvudet, utan för att min låtsassyster fyller år och ska ha någonting här hemma ikväll.

Så jag trodde jag hade löst det först.
Bestämde mig för att dra upp till mamma och ha litet minispa för mig själv som jag alltid har när jag är där. Bara ta det lugnt hela kvällen och ta hand om mig själv, sen umgås med mamma och käka panpizza. Perfekt!

Men då kom pappa och frågade om jag ville med på bio idag. Och ingen bio som helst, utan Arn - Tempelriddaren. Den enda filmen på bio som jag vill se just nu. Synen av pappa sittande ensam i en biosalong smärtade i mitt lilla hjärta så jag gick med på att följa med honom.

Sen halvångrade jag mig. Jag ville ju verkligen så gärna åka upp till mamma och ta det lugnt. Samtidigt som jag vet att jag inte skulle kunna se Arn på bio annars och det är inte samma upplevelse att se en sådan film på dator/tvskärmen.

Hur fan skulle jag göra nu?!
Well, trots att jag går i IG-gruppen i matte löste jag det relativt snabbt, på ungefär fem minuter. Jag åker självklart upp till mamma nu, har mitt lilla spamys nu på dagen, umgås med mamma i en kvart och sen åker till Heron City för att gå på bio. Hur jävla perfekt som helst!

Gäller bara att övertyga pappa också. Hmm..

Guitar Hero

Jag försöker få 100 % på nivån medium med låten Holy Diver, det går framåt. Från 80 % note strikes till 95 %. Allt detta för att vara en tjej med totalt noll fingerfärdighet!

Jag insåg förresten att det faktiskt inte var lättare att ligga i sängen att spela (vilket jag tyckte först), utan jag blev bättre ståendes brevid sängen. Fast sen kom jag på något ännu bättre, ställa mig på sängen! Då kom jag i perfekt ansiktshöjd med TV:n och behövde inte få nackspärr!

Ser jag ut som framtida Keith Richards eller?
image21
Jag vet att bilden är suddig men vad ska jag göra åt saken? Jag rockar ju för fan!


Finally friday!

Nu har mina bröstvårtor varit konstant styva i snart en timme. Jag vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om fönstret står vidöppet, men jag tvivlar inte på att det är minst - 10c i mitt rum. Och jag är fan i mig för trött för att gå upp och fixa till mitt problem! Men snart ska jag åka iväg och handla lite, kommer ifrån denna isgrotta ett tag då iallafall.

Ikväll blir det film hela kvällen lång, och en kamp om att inte somna innan nio.
Äntligen helg!

Du ska veta att jag inte glömt!

image20Vi föralltid!

Var det inte det man sa till var och varannan kompis man hade, någongång i åldern 12-14? Hur lätt man faktiskt kunde få ur sig ord som "Älskar dig föralltid gumman" och "Du kommer alltid betyda mycket för mig". Och hur lätt det var att inse några år senare att det bara var tomma ord och inte betydde någonting egentligen.
Man trodde man visste, men man visste ingenting.

Men det finns en liten grej som skiljer sig från alla impulssagda ord. Och den lilla grejen är relationen mellan mig och jordens sjunde underverk, Johanne. Den underbara människan har jag fått tampas med ända sen sex års ålder, och vänskapen har inte varit fläckfri. Vi har haft våra dåliga perioder, och vi har haft våra bra. Det som är positivt med det är att vi alltid lär oss från det som har varit negativt. Det förändrar ingenting mellan oss. Tvärtom gör det oss starkare för vi vet att vi kan prata ut med varandra om precis allting.

Efter nian ses vi inte alls ofta. En gång i veckan på sin höjd kanske? Lite skillnad från högstadiet då vi var med varandra fem dagar i veckan. Men egentligen spelar inte det så stor roll. Oavsett om vi hade setts varje dag, eller varannan månad, är Johanne min bästa vän. Det finns ingen i hela världen eller i min vänskapskrets som jag tror kan komma upp i den nivån Johanne befinner sig i för mig. Och det är pågrund av det vi skapat tillsammans genom alla år.
What doesn't kills us makes us stronger.
Så har det verkligen varit. Om inte vi haft våra tjafs och haft möjligheten att ge konstruktiv kritik till varandra när vi känner att det är något som tynger, hade jag aldrig sett den här tjejen som en bästa vän. Men det vi har gått igenom tillsammans, det har byggt fram vår relation. Och jag vill och vågar faktiskt hoppas på att vår relation är vattentät. Vi kommer kanske att bo långt ifrån varandra om några år, kanske inte alls kommer umgås med samma människor eller dela samma intressen. Men jag tror starkt på att inget av det spelar någon roll, för efter att ha gått igenom allt det vi har gjort kommer vi alltid hålla kontakten. Om det så kommer bli att vi skickar mail till varandra varannan månad och bestämmer träff en gång per halvår kommer vår relation hålla ett bra tag till. Och det känns så jävla bra.





Jonna och Johanne
2007


En torsdag i mitt liv

image9Jaha. Jag och Denise skulle ju alltså försöka oss på en allnighter. Det gick sådär kan man väl säga. Denise drog från msn vid.. ett? två? Jag däckade helt utlagen klockan fem. Givetvis försov jag mig, men rusade upp och fixade ändå så att jag och Denise kunde ta ett tåg som gick en kvart efter det tåget vi egentligen skulle ta.

Väl i skolan möttes vi av Barbo på Arbetssätt och lärande lektionen. Det var riktigt tufft. Vi snackar om en hård kamp för den mänskliga överlevnaden. Hon gick igenom.. ja, vad fan var det hon pratade om egentligen? Den som ändå visste.. Förhoppningsvis ingenting viktigt som "Ni ska ha ett prov på 500 sidor imorgon", men det är ju faktiskt MG vi pratar om..

Lunch och matte. Vi ville bara hem! Svensklektionen på 2,5 timme var TORTYR. Det enda som höll mig uppe var en viss galen människa. You hear me out Camilla?
En annan spännande grej som hänt idag är väl att klass 1a har myntat en klasslåt! Det är dock den värsta jävla låten jag någonsin hört men ja, jag skulle å andra sidan inte påstå att klassen är riktigt normal. Men det funkar prima för mig!image10

Efter skolan köpte jag lite halvfula kläder och undrar fortfarande varför jag i helvete köpte en lång vit klänning.
Jag har aldrig klänning, jag har aldrig vitt. See the pattern?
Men jag lovar att skriva om klänningen i bloggen om jag behagar att klä mig i den i vår. Annars är det bara 49 spänn som gått åt helvete och det tror jag att jag kan leva med!

När jag kom hem började jag glo på Family guy och sen somnade jag av utmattning. Vilket är helt sjukt jobbigt för jag kommer aldrig lyckas somna ikväll. Jag kan försöka att bara ligga still i sängen och hoppas att tröttheten kommer, men jag är så in i helvetes kissnödig att jag måste resa på mig för att gå på toa.
Jävla dilemma, det är vad det är.

Vi påminner återigen om vår skönhet

Som jag skrev i det tidigare inlägget är jag och Denise två riktigt sköna typer. Återigen från ingenstans, bestämde vi oss för att köra en allnighter för att tillbringa natten framför våra datorer och filosofera tillsammans om livets svåra gåtor och svar till dem. Framför allt, vi skulle komma varandra närmare inatt. Ni vet när två själar binder samman med varandra och fästs fast så hårt tillsammans att ingen kan bryta bandet de nu delar.

Nåja, inte blev det riktigt som vi tänkt. Efter lite Guitar Hero spelande har jag ett par filmer jag borde ta mig igenom. Och Denise vet jag skulle se på senaste Family Guy avsnittet. Vilket förövrigt jag tipsade henne om. Så vad binder inte ihop två själar bättre än ett tips och uppmuntran om lite fildelning?
Ingenting medmänniskor, ingenting.

Jag och Denise är ju för sköna!

Satt på msn och pratade med Denise som nämnde träningsdagboken vi ska föra period fyra i skolan. Jag suckade lite över det men kom på att det faktiskt inte var så illa. Mindre än en timme senare var det bestämt, jag och Denise ska (ja, faktiskt!) börja träna! Två/tre gånger i veckan ska vi röra på våra otränade arslen för vi har blivit så enormt pepp på det mesta, vilket känns superdupermega roligt! Tänk om jag kan låta min blogg bli en träningsblogg istället för matblogg, det vore något va?!

Och jag är stolt över Denise som har tagit itu med en hel del skolarbete. Det visar att positiv respons från lärare lönar sig! Inte konstigt att det har gått sämst för oss i de ämnerna lärarna vägrar säga ett skit till en om hur man har utvecklats och ligger till. Men nu är vi på som aldrig förr!

Flytta till en etagevåning på Manhattan och starta eget nästa år, Denise?

Göd mej!

Okej Jonna, nu räcker det för i helvete. Jag skriver så mycket om allt ätbart att jag faktiskt inte tänkte på att jag nämnde sorbén i förra inlägget. Men nu ska jag verkligen försöka sluta. Det kommer inte att vara lätt men jag ska kämpa mig genom motgångarna för att uppnå en matfri blogg. Jag ska försöka inse att ingen bryr sig om att jag åt mackor med tomat som pålägg imorse, eller att jag åt spaghetti med köttfärssås till middag nyss. Det kommer inte bli lätt, men jag ska försöka så hårt att varje ådra i mig exploderar av ansträngning. När mina fingrar sakta rör sig mot tangentbordet för att skriva en uppsats om vad jag ätit under dagen ska jag istället rikta handen mot mitt ansikte och ge mig själv en stor fet örfil.

Det börjar nu!


Ett halvår utan idrott ger tydligen resultat

Min träningsvärk i högra skinka dödar mig långsamt. Så mycket att jag inte orkar göra läxan i Mediakunskap som jag faktiskt bestämde mig för att göra idag. Träningsvärk i skinkan är faktiskt en riktigt bra ursäkt för att slippa göra det, eller?

Däremot är jag ledsen över att det gör ont när jag försöker resa på mig så jag kan inte hämta min älskade mango sorbé.

A girl need her beautysleep

Och det ska jag snart få också, direkt efter Scrubs som jag ska se på om ett litet tag. Har suttit större delen av kvällen med det jävla valtalet och sökt information. Nu hoppas jag på VG för hela gruppen annars har min hurtighet varit helt åt skogen! Fick förresten ett mail från min manuslärare som skrev att hon tyckte att jag skrev jättebra och att min plot var spännande. Jag älskar henne!!

Nu är det bäst att jag lägger mig och sover bort min träningsvärk i högra skinkan, imorgon ska jag bestämma mig för inköp på Gina som jag bara måååste ha!
Trots att jag hade bestämt mig för att det inte skulle bli några fler inköp nu.
Och Gina av alla ställen.
Buhu, jag är en vek jävel.

Jag ska bara...

Jag ska alldeles strax skriva klart ett valtal som min grupp på Samhällskunskapen ska presentera på lektionen på fredag, men först måste jag bara ta mig en stund att andas ut lite. (Innan jag börjar på nästa mening vill jag bara utfärda en varning om att det kommer handla om... ja, ni hade rätt. Mat) Jag har nämligen proppat i mig alldeles för mycket makaroner och köttbullar så nu känner jag mig som ett uppsvällt lik som legat i solen alldeles förlänge en varm sommardag i Miami. Detta är naturligtvis ingen behaglig känsla så jag överväger att stoppa fingrarna i halsen och spy upp allt. Ska jag, ska jag!? Bulimin börjar arta sig, spännande!

Annars har jag varit i skolan idag, såklart! Precis som jag förutspådde försov jag mig riktigt länge men kom inte allt försent till idrotten. Bara för att mötas av fyra smilande tonårstjejer. Men det var skönt ändå att vara så få på lektionen. Det roliga måste ändå vara att jag har lite träningsverk i vaderna, trots att vi bara spelade badminton..

Efter en timme på Manuslektionen var jag och Veronica klara så vi drog från skolan och jag gick längs Götgatan till Södra station. De gånger jag faktiskt gör det är då jag slutar tidigare och det inte är rusningstrafik, eftersom att då går alla på tåget i T-centralen och det finns inga sittplatser och man måste stå upp i 20 minuter och svettas som en liten griskulting. Helst inte va.

Träffade även Johanne ett tag och vi planerade lite grejer inför Åre. Inte långt kvar alls nu faktiskt!
Annars ska jag skriva klart gruppens valtal och ta det lugnt resten av kvällen. Känner mig ganska trött och jävligt varm, nu ska jag nog inte lämna sängen på ett tag!

Positiva Siv is doing her job!

Imorgon blir det en bra dag i skolan. Idrott på förmiddagen och säkert en kort manuslektion på eftermiddagen. Och om jag är riktigt hurtig ska jag ta hem Samhällskunskapsarbetet också och skriva klart min grupps valtal. Slänger kanske in lite högerextrema åsikter i smyg, och hoppas att ingen i gruppen märker något (de är nämligen såna där jävla vänsterdrägg)

Nu från ingenstans ska jag se Brokeback Mountain och sedan sova. Blir upp tidigt imorgon fast med min vanliga tur lär jag försova mig och glömma hälften av mina grejer hemma!

Sov gott medbloggare!

Snart blir det skillande i Åre!

Nu är det banne mig inte långt kvar till jag och Johanne tar vårt pick och pack och åker på vår årliga resa till Åre för en underbar vecka med skidåkning, sjuka möten med människor och skapa riktigt många minnen! Blev så sjukt peppad när vi för en stund sen pratade om minnerna från de tidigare sportloven vi tillbringat i Sveriges mysigaste skidby, att jag bara var tvungen...


Likheter mellan mig och Anja, eller?
image8 

Dessa underbara ungdomsår

Så börjar humöret svikta igen. Är det inte ganska fascinerande ändå? För ett par dagar sedan kände jag mig oambitiös och otroligt nere, i helgen blev jag frälst och började tänka positivt om precis allting och idag gick jag från att tänka "Åh vad roligt det är med manus som karaktärsämne!" och "Snart ska jag köpa nya idrottskläder, och jag är såååå glad för det!" till att tänka mer eller mindre morbida tankar om min pappa.
Men är det inte den lilla pärlan med ungdomen ändå? Ständigt skiftande humör och känslor. Man får gå igenom mycket hela tiden, men jag tror ändå att det är viktigt att man har både med- och motgångar som ung då man kan handkas med dessa sedan när man blir gammal. Vilket jag som sagt är påväg att bli. Likabra att börja nu då..

Annars åt jag precis hur mycket sallad som helst och misstänker att jag kommer bli både grön, röd och vit i ansiktet inom snar framtid, men det har iallafall fått mig på lite bättre humör än tidigare.

Tänkte förresten på en sak när jag var påväg hem efter att ursinnigt ha stormat ut ur affären efter mitt och pappas lilla tjafs, den här bloggen har ju kommit att nästan bara handla om vilka nyttigheter jag stoppar i mig. Ungefär en bantningsblogg. Och så vill jag ju verkligen inte att det ska se ut!
Vad säger ni, ska jag äta toast och dricka rödmjölk ikväll?! Kanske till och med ostbågar och en halvliter Coca Cola kan få slinka ner?!
Äh, det känns som att hur jag än gör kommer denna blogg alltid ses som en matblogg.
Så.. några tips på vad jag kan laga för något imorgon? Får gärna innehålla bönor och linser.

Nytt karaktärsämne och livet är på topp!

Jag älskar manuskursen! Roligt, enkelt och snabbt - can it be any better? Efter journalistikkursen känns det här som en dröm, alldeles för bra för att vara sann. Jag och Veronica har underbara veckor framför oss for sure! Tar tillbaka alla tankar om att läraren skulle vara Mediagymnasiets svar på Hogwarts Dolores Umbridge, hon är ju skitcool! Fan vad pepp man blir nu! Och imorgon har vi första praktiska idrottslektionen, SKITKUL!!!!

Snart ska jag kila iväg till tandläkaren, hoppas det går fort så jag hinner hem till den större delen av The O.C. Låg och dränkte mig själv i tårar efter fredagens avsnitt och nu är det ju spännande! För en gångsskull kan man kanske tacka sitt dåliga minne, jag kommer inte ihåg alla detaljer från serien trots att jag tycker att det är den bästa ungdomsserien genom alla tider.

Livet är great! (Precis som jag tyckte min kappa skulle vara hösten 06)

Ge oss ett intresse, nu!

Eftersom att både jag och Denise saknar en brinnande passion i livet tycker jag att det är dags för en ändring på det. Just nu verkar det som att vi båda satsar på författaryrket, men man vet aldrig med oss. Jag tror vi har en tendens att påbörja saker och aldrig riktigt avsluta. Men vem vet, kanske blir detta ett stort genombrott för oss båda, någonting att hålla tummarna för i detta fall då vi inte vill känna oss mer misslyckade än vad vi är!

Jag försöker också övertala Denise lite diskret att vi ska börja gå på Bajenmatcher denna säsong. Kanske lyckan kan finnas i en grönvit klack som sjunger härliga hejaramsor medans ett par killar springer efter en boll på en gräsmatta inte långt därifrån.. Det klingar fint i mina öron iallafall.

Denise har förövrigt en ny blogg. Min lilla kompanjon bloggar numera under namnet Lillhitler! Och det som står i hennes presentation att namnet inte har med Adolf Hitler att göra är bara ren bullshit. Jag vet med säker fakta att Denise är stolt medlem i nationalsocialistiskfront och att det hänger stora sydstatsflaggor i hennes rum. Bara så ni vet!


Nu tar vi det till en ny nivå!

image7Precis som i ett inlägg lite längre ner känner jag igen för att bli religiös. Jag tror blint på att naturgodis är Guds gåva till människan. Denna söta smak av yoghurt, jordgubb och choklad gör att jag känner mig.. Ja, religiös helt enkelt. Då har jag inte ens nämnt det allra bästa med naturgodis. Eftersom att sötman är så tydlig blir man lätt illamående efter ett tag. Och vad gör man när man mår illa? Spyr såklart! Ner med fingrarna i halsen och ut kommer naturgodis, middag och frukost i den ordningen. Perfekt! Om jag fortsätter såhär kommer jag få bulimi på nolltid! Can't wait for the result, ett BMI under 19 och utstickande revben. Ge mig!!

Detta inlägg ska förövrigt inte ta seriöst. Jag förespråkar absolut inte bantning eller stödjer bulimi och anorexi på något sätt! Jag tror egentligen inte heller på att naturgodis är en gåva från Gud och jag tänker verkligen inte bli religiös.

Förövrigt ska jag äta två ägg till kvällsmat.
Tycker ni att jag överdriver?
Hell yeah I am.


Yes we are really getting old..

Har ju bestämt mig för att börja vara nyttig på riktigt nu. D.v.s, mina och Denises McDonalds besök är officiellt över. Denise har sett Supersize Me och är fortfarande äcklad, vilket gynnar mig och min nyttighetsprocess jag går igenom. Kollade på Konungens återkomst igår och tänkte vara lite nyttig till det. Slutade med att jag åt några riskakor, pepparkaksdeg och drack ett glas mjölk. Hur mycket nyttigare det nu var än popcorn och läsk... Men det här med att vara nyttig är ju också typiskt äldre människor. Att tänka på vad man stoppar i sig var nog ingenting man tänkte särskillt mycket i ungdomen för ett antal år sen. Snart kommer jag föda barn, lägga på mig ett antal extra kilon som aldrig kommer försvinna och få två meter långa hängpattar. Aah, jag längtar till vuxenlivet.

Nu blir det promenad till Willys för att inhandla tomater, sallad och naturgodis. Promenad, grönsaker och naturgodis, jävlar vilken kärring man är!

Just face it, we are getting old!

Jag pratade med Emmy, en av mina bästa vänner, igår. Det började med att jag skickade en låt av ett av Finlands just nu största band, Sturm und Drang. Jag var helt fascinerad över att dessa fem killar, som är födda 91 och 92, har sålt guldskivor trots sin ringa ålder.
Men då påminde Emmy mig, att detta år blir killarna faktiskt 16 och 17. Att de faktiskt inte är så unga som födelseåret först ger intryck av. Men 91 och 92?! Det låter som max 10 åringar. Då sa Emmy en annan sak som fick mig att haja till. "Vi blir 18 nästa år".
Va? Jag, 18? Ska jag gå ut på krogen, köpa folköl och kunna hamna i fängelse om bara lite mer än ett år?! Jag känner mig fortfarande som en 10 åring. 1991, 18 år 2009. Nej det går bara inte. Det klingar inte vackert i mina öron.

Och det är då jag inser att vuxenlivet skrämmer skiten ur mig. 18 åringar idag är inte vad de var för bara ett par år sen. Jag tänker på alla jag känner som är födda 1990. Detta året blir de 18 och inte ens hälften av de har den mogenheten som passar på en myndig person. Kanske är det så att samhället blir mer omoget och barnsligt med åren. Kanske kommer folk om 50 år i 30 års åldern fortfarande leka med Barbie och Actionman, och de i 50 års åldern få sina första pubeshår.

You never know..

So this is my morning

Nu har jag precis vaknat till mig och ska hoppa in i duschen strax. Middag hos mamma med min systers farföräldrar och sen träffa Marcus. Hoppas jag på iallafall, med tanke på att det var allt för länge sen och vi saknar varandra sjukt mycket. Är dock inte säker på om det är ömsesidigt men jag hoppas för hans skull att det är det, annars är det någon av oss som kommer få sin arm vriden ur led, och inte är det jag.

Sen kan jag dö lycklig..

Jag känner att jag nästan måste bli religiös. För om det inte finns övre krafter, hur kunde då dessa två män bli så ofattbart sjukt attraktiva?! Ge mig äktenskap nu!

image6

I'm stuck on Fanny Modin

Försökte först titta på Analyze this, men var för inne i klassikern Fanny Modin-tråden på Flashback. Sen i förrgår har jag läst 209 sidor bestående av 2508 inlägg och har drygt 260 sidor kvar, puh. Det jobbiga är att jag absolut inte kan slita mig från den heller.

Kortfattat kan jag säga att tråden handlar om en storbystad 16 åring (vid det tillfället, tråden startades i slutet av 2004 men är i gång idag också) som heter Fanny Modin. Fanny är ingen vanlig 16 åring (det förstår man från första början efter en blick på hennes bröst) utan en raggare med vita subsockar och förkärlek till sydstatsflaggor. Hon har även en kompis (som är kär i henne) som kallas Choffe. Efter 209 sidor är det fortfarande oklart om hans namn uttalas Koffe eller Tjåffe men majoriteten av storabröstälskarna i tråden har tydligen bestämt sig för att Tjåffe låter mest whitetrash. För det är ju precis det som Fanny och Choffe är. Tvättäkta WT från västkustens Falkenberg.

Hur kommer det då sig att jag läser den tråden? Jag, som över hela mitt hjärta, avskyr whitetrash i alla dess former och som skulle kunna smasha in datorn i väggen efter 2000+ inlägg av killar som avgudar denna WT tjej. Så varför fortsätter jag? Egentligen önskar jag att jag kunde ge ett klokt svar på den frågan. Men jag antar att jag bara älskar det för att det är Flashback när det är som bäst.

http://fannymodin.istheshit.net/

Där emos och fjortisar kan förenas i en enda stor gemenskap

Bilddagboken. Bara att skriva ordet med mina egna fingrar och sedan läsa vad jag skrivit med mina egna ögon ger mig kväljningar och självmordstankar.
Bilddagboken är en community där det är meningen att medlemmarna ska lägga upp bilder av dagens händelser samt skriva en sammanfattande text. Nu till frågan, who gives a shit?

Text under bilderna är också ett sätt att beskriva vad som egentligen händer på bilden. Eftersom att man kan ju faktiskt inte se en bild utan att läsa vad bilden föreställer, eller? "Anna och ja åkte till stan xD", "Anna var söt på tåget xD", "Jag köpte en HIM t-shirt på Punkt Shop xD", "Sen åkte vi hem xD".

En annan typ av bilddagbok, den allra värsta sorten, är den som består av egobilder. Gärna svartvita webcambilder eller bilder tagna så att hela armen kommer i fokus. Förutom bara egobilder har dessa bilddagbokentyper också gärna fotografier på tågrälser, (brustna)hjärtan ur olika sammanhang samt andra emobilder. Detta kombinerat med en vacker (sorglig) låttext och 100 kommentarer från vänner som skriver "Vad har hänt? ._.", "Hatar när du mår dåligt >.<" och "Finns alltid här för dig! <33". På dessa bilddagböcker finns också ett hundratals listor med ointressanta frågor i stil med "När vaknade du imorse?" och "Vilken färg är det på dina strumpor?".

Innan någon börjar attackera, Denise, kan jag säga att JA, jag är medlem på bilddagboken och JA, jag har lagt upp bilder där. Det är till och med så illa att jag har haft med listor! Senast detta hände var den 4 augusti 2007 och eftersom att jag under hösten lärt mig att det finns mycket här i världen att hata, tycker jag att bilddagboken är ett utmärkt objekt för min hatsamling.

Bara genom att skriva det här har jag fått ut en del av min ilska, känns fint. Nu ska jag se Analyze this, där kan vi snacka om ilska!

Ska jag försöka igen?

För ett tag sen när jag satt hemma hos mamma en helg bestämde jag mig för att sträckblogga för att komma med på mest aktiva listan. Och jag lyckades ju faktiskt ta mig in på en någorlunda hyfsad plats! Funderade på om jag skulle sysselsätta mig med samma sak idag då jag känner mig alldeles för trött för att dra ut efter gårdagens misslyckande. Väger in för och nackdelar. Fördelar: Sysselsättning, utveckla skrivandet, fler läsare. Nackdelar: Tar all min tid under kvällen och fler människor får chansen att se hur otroligt ointressant min blogg är.

Slutsatsen är alltså att fördelarna väger över nackdelarna och jag ställer mig frågan en sista gång: Ska jag?!

Svar: Ja visst fan ska jag det!

Dream a little dream of me

Kanske är det bara en sån där dyster dag som jag har hört att det är mänskligt att ha som en levande individ, kanske är det bara jag som är patetisk. Men jag känner att idag är en sån dag jag önskar att jag hade en laddad revolver så jag kunde sätta ett stort jävla skott i pannan på mig själv. Jag antar att separationer inte är min starkaste grej. Jag klarade inte av det när mina föräldrar gick igenom det, vilket märktes enormt mycket i skolan, och jag klarar inte av det nu. Tanken på att jag inte kommer att bo i det finaste av 38 kedjehus länge till gör mig otroligt deprimerad. Ett hus jag börjat förstå är mitt hem, och det bästa huset man kan bo i. Jag skiter i turkmattan i hallen och omoderna badrum, jag vill aldrig flytta härifrån. Hit vill jag komma med mina barn för att hälsa på morfar och låtsasmormor och alltid känna att det här är huset jag växte upp i.

Men precis som med allt annat för mig kommer den drömmen snart krascha, och det är inte lätt att tänka positivt någonstans. Jag hoppas bara för min egen skull att min separationsdepression inte kommer gå ut över min skolgång och övriga liv, just när jag försöker ta mig själv i kragen för att hamna på topp.

Det, mina vänner, skulle vara ett stort nedslag.

VAD I ....

Har suttit och skrivit tre identiska inlägg utan att lyckas publicera ett enda! Vad fan är det här?! Såfort man vill skryta lite med sin lyckade matlagning och överlevnad i htmldjungeln blir man genast bemött av blogg.se:s PK kärringar och hötter åt en med fingret och säger "Aja baja, inget skryt får förakomma här!"

Ni kan dra dit pepparn växer och jag hoppas för min skull att det är ungefär lika långt borta som Sydamerika!


Arbetssätt och lärande lär mig ingenting

Sitter i 3D salen, som väcker hemska minnen, och har precis skrivit klart en essä till AoL. Ett ämne jag tycker är helt onödigt och orelevant för min skolgång but a girl's got to do what a girl is got to do, eller? Känns ju fint om man ändå kan gå ut med relativt bra betyg, trots min motivationssaknad.

Idag slutar jag 15.10 och då blir det raka vägen hem för att påbörja mitt läsande av den stora, klassiska Fanny Modin tråden på Flashback. Det tog 16 timmar för en kille att läsa alla 469 sidor, vi får se hur det går för mig. Har en hel helg att Flashbacka loss på också, så jag är Positiva Siv once again!

Tears on my pillow

Igår natt gjorde jag någonting som jag inte har gjort på väldigt länge för att vara jag. Jag grät. Tårarna kom helt plötsligt när jag låg i min säng på rygg och försökte sova. En stor våg av känslor sköljde över mig, till allra största delen var det känslor av saknad. Saknad av gamla klasskompisar, saknad av gamla vänner. Saknad av ambition i livet, saknad av intressen. Och en saknad som jag aldrig trodde att jag skulle erkänna för någon eftersom att jag alltid predikar om motsatsen, saknad av kärlek.

Det som jag tror bekymrar mig mest just nu är saknad av ambition och intressen. Ambition för att jag känner att jag inte har några mål i livet när det gäller framtida studier och arbete, intressen för att jag helt enkelt är trött på tillvaron som den är och vill tillägna mig åt någonting som jag verkligen brinner för. Jag vill minnas mina tonårsår som glada dagar där jag tillbringade mycket tid med att göra det jag älskade/älskar att göra, istället känns det som att alla minnen jag har nu kommer att blekna bort och jag kommer glömma mer än hälften. Fast vad är det att minnas nu, egentligen?

Att jag inte heller har ambition i livet för studier och arbete stör mig också. Jag har hela min framtid planerad (resor, barn, hus, bil, djur osv) förutom just mitt framtida yrkesliv. Förut kunde jag alltid förutspå mig själv som chefredaktör för en stor tidning som verkligen brann för sitt arbete. Nu ser jag bilden av mig själv städa undan stökiga ungdomars matrester på McDonalds i Tumba lika tydligt.

Grejen är den att jag vill ju inte jobba på McDonalds eller Ica resten av mitt liv, men samtidigt har jag ingen ork för pluggandet eftersom att jag inte brinner för det. Det är bara det jag brinner för som jag har lust att anstränga mig i, så har det alltid varit. Ser jag över mina grundskolebetyg är 90 % av de ämnerna jag hade VG, eller mer i, sådana ämnen jag tyckte var roliga och intressanta. (Undantag för engelskan, där är jag ju självklart en naturbegåvning)

Jag hoppas min inställning och livsstil ändras drastiskt för det behöver jag nu. Snart 17 år fyllda och beter mig som om jag vore fem, det är verkligen dags för mig att växa upp med tanke på att högskola och arbetsliv står som NEXT på mitt livsschema. Hur rädd jag än är för att bli vuxen på riktigt ska jag försöka att ta mig i kragen och hitta en väg igenom det hela.

Jag är ju Positiva Siv, och det är dags att leva upp till mitt namn.
God natt, hoppas det finns fullt med överambitiösa människor ute i världen som känner större motivation att lyckas och bli framgångsrika i livet!

Lars Winnerbäck, vinnare av Årets låt i Grammisgalan 2008

Det gjorde hela min kväll. Nu kan jag gå och lägga mig med ett stort leende på läpparna.
Tack Winnerbäcks föräldrar som bestämde sig för att idka samlag så att denna underbara man kom till. Tack som fan!


Grammisgalan - Part one

Winnerbäck vann inte priset av Årets liveakt. Grrr. 22 november var ju för fan det bästa datumet på hela året. Men jag ringde in och röstade på Om du lämnade mig nu som Årets låt så håller tummarna för den. Och han är ju nominerad i kateogrin Årets album också så en liten vinst måste det väl ändå bli!

Healthier lifestyle - here I come!

Var nära på att skriva healthy istället för healthier, för nyttig är jag ju faktiskt redan nu. Eller okej, iallafall till en viss mån. D.v.s att jag inte äter skräpmat två gånger i veckan och tycker att idrott i skolan är det värsta om finns. (Äter bara skräpmat en gång i veckan och bild är snäppet värre än idrott)

Handlade en mängd med nyttiga grejer idag. Good bye brie, popcorn och nudlar and HELLO linser, bönor och sojamjölk! Nåja, riktigt så brutal var jag faktiskt inte. Men Brämhultsjuice fick jag iallafall med mig hem. Och sen det vanliga, massa frukt och grönsaker. Nu gäller det! Jag tror på mig själv, gör ni?! Innan ni skapar er en åsikt om det hela kanske jag bör tillägga att den här känslan slår mig ett antal gånger varje månad MEN, nu känner jag verkligen att this is it! Jag ska bli ett hälsofreak på riktigt! Det är iofs också en känsla som slår mig ett antal gånger varje månad..

Nu är det 35 minter kvar till Grammisgalan börjar och min älskade Lasse Winnerbäck ska uppträda. Och jag är sååå glad för det!
Frågan är vad jag ska göra i 35 minuter. Facebook?! Nej. Flashback?! Hm, inte varit inne idag iaf.. Lunar?! Öh va?
Nej jag ska fortsätta läsa Änglar och Demoner för jag kom precis på att det är riktigt jävla spännande nu!

Jag ger upp.

Försökte fixa lite, bara liiite, med bloggen innan jag skulle stänga av datorn. Men tyvärr, min datorokunskap begränsar mig väldigt mycket när det gäller att vara stolt ägare till en tilltalande blogg. Jävla skit.

Nu ska jag krypa ner och läsa vidare på Änglar och Demoner, lär troligtvis sträckläsa så jag är väl vaken till tre tiden som vanligt.

God natt!

Det är ju 2008 nu hörni!

Klart att jag så småningom skulle byta blogg.
För det första, jag hatade det gamla bloggnamnet. Ursäkt: Med brist på fantasi kunde jag inte komma på något annat.
För det andra, jag hatar webblogg. Jag vet inte varför jag hatar just webblogg men det är något med namnet. Webblogg. Som om det skulle vara något annat än en webblogg? Telefonblogg kanske?! Jävla fasoner.

Nej nu heter jag Positiva Siv och det har jag fått av min goda vän Positiva Rut som på riktigt lystrar till namnet Amelie. Vi två hör ihop som ler och långhalm (det hette så, va?) trots att det enda som egentligen binder oss ihop idag är vår otur och olycka i livet. Men som ni ser på våra bloggnamn är vi två glada små tonårsindivider som iallafall inte gråter ut in public utan bara inför varandra! Men nog om det.

Funderar på att fixa någon snygg design till bloggen också. Men med min vanliga "skjuta-upp-saker-till-elfte-timmen-och-ändå-lite-senare-än-det"-attityd antar jag att det lär bli gjort om ett sjuhelvetes bra tag. Kanske när Denise har börjat läsa kursen Webprogramering A i tvåan?! Den som lever får se

RSS 2.0